Ultima Ora

22:28 Turneul Internațional „Stradivarius” se amână din cauza COVID-19. Ajunge la Târgu Jiu în septembrie

TURNEUL INTERNAȚIONAL STRADIVARIUS 2020 „PAZZOLLA 99” se reprogramează, au anunțat, miercuri seară, organizatorii, prin intermediul viceprimarului Adrian Tudor, cel care s-a ocupat în fiecare an de organizarea concertului la Târgu-Jiu.

Turneul era cel mai bun prilej pentru publicul din Gorj de a se întâlni cu violonistul Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder Voicu, alături de artiștii invitați, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius.

„Am așteptat și am sperat până în acest moment să ne reîntâlnim, între 20 mai – 20 iunie 2020, și să ne bucurăm de muzica pe care violonistul Alexandru Tomescu și artistul argentinian de bandoneon, Omar Massa, au pregătit-o pentru concertele din toată țara. Din păcate, ediția anului 2020, cea de-a XIII-a ediție a Turneului Internațional Stradivarius, numită “PIAZZOLLA 99”, se reprogramează pentru perioada 3-20 septembrie 2020. Am urmărit cu multă atenție evoluția situației din țară, dar și din străinătate. Întreaga industrie culturală trece printr-o perioadă complicată, artiștii traversează situații extrem de dificile, pentru că foarte multe evenimente culturale au fost reprogramate și chiar anulate. Reglementările legislative și măsurile luate de autoritățile publice centrale și locale, în contextul epidemiei de COVID-19, ne obligă la un efort comun și al fiecăruia dintre noi, de a respecta cu strictețe recomandările autorităților. Astfel, vom contribui la rezolvarea acestei situații dificile pentru întreaga planetă, de a avea grijă de sănătatea noastră, a tuturor, de a fi în siguranță.

Am luat decizia ca Turneul Internațional Stradivarius “PIAZZOLLA 99” să fie reprogramat pentru perioada 3 – 20 septembrie 2020, un număr de 13 concerte, care vor avea loc în Catedralele Romano și Greco-Catolice din țară, precum și la Sala Radio din București și Parcul Coloanei Fără Sfârșit a lui Brâncuși, de la Târgu-Jiu. Pentru turneul din acest an avem în vedere o serie de schimbări, care vor aduce tot mai aproape tehnologia și muzica, iar publicului îi propunem să experimenteze o nouă formă de exprimare și conectare cu muzica, să rămână optimist și unit prin artă, muzică, prin tot ceea ce este frumos. Totodată, planurile noastre vor fi în concordanță cu restricțiile impuse de autorități, vă vom informa din timp despre soluțiile adoptate pentru a fi cu toții în deplină siguranță.

Alexandru Tomescu a declarat: “Nu este deloc ușor să stau acasă în luna mai! Închiderea tuturor activităților de spectacole a fost brutală și totală, dar – trebuie să recunosc – necesară pentru sănătatea și siguranța noastră, a tuturor. Luna mai va fi, așadar, pentru prima dată în ultimii 12 ani, o lună liniștită pentru mine, fără întâlnirile cu publicul din fiecare oraș vizitat de turneu, fără lungile călătorii, fără repetiții, fără concerte… Dar nu vă îngrijorați, ne revedem la toamnă! The show must go on! Turneul Stradivarius merge mai departe. Nimic nu poate opri forța muzicii, care este o forță a frumosului din viețile noastre. Cred că, în această lungă perioadă de izolare, am descoperit cu toții cât de importante sunt lucrurile acestea, aparent trecătoare: concertele, spectacolele de teatru, proiecțiile cinematografice… Avem nevoie, mai mult decât oricând, de cultură și frumos în viața noastră”.

Programul muzical al turneului  “PIAZZOLLA 99”, Vioară – Alexandru Tomescu și Omar Massa – bandoneon: Haendel  – Adagio in Re major/ Bach – Aria pe coarda sol/ Beethoven – Duo in do major/ Massenet – Meditatia/ Kreisler – Preludiu si Allegro/ Porumbescu – Balada/ Piazzolla – Bruno y Sarah/ Piazzolla – Calambre/ Piazzolla – Night Club 1960/ Piazzolla – Oblivion/ Piazzolla – Libertango/ Omar Massa – Avincis Tango.

Între timp, întreaga echipă muncește la pregătirea unei ediții speciale a Turneului Internațional Stradivarius 2020, care să redea încrederea publicului în această perioadă de izolare, când fiecare dintre noi are tot mai multă nevoie de artă, exprimată în diversele sale forme: muzică, spectacol, poezie, teatru sau film și să ajute la revenirea cât mai rapidă la normalitate. Dorim să le mulțumim în mod special partenerilor noștri, sponsorilor și susținătorilor care ne ajută, an de an, să creăm o experiență unică împreună cu publicul nostru, pentru iubitorii muzicii clasice, iubitorii de artă și frumos și sperăm să-i putem avea de partea noastră și în viitor. Arta are nevoie de sprijin și de încredere pentru a avea un viitor! Cu drag, vă invităm la concertele Stradivarius, în luna septembrie 2020”, au transmis organizatorii turneului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here