Ultima Ora

22:28 Cîţu: Alocaţiile vor creşte cu 20% la 1 august

Florin Cîţu a declarat, marţi seară, că vor fi trei etape în care se vor mări alocaţiile pentru copii. Ministrul a precizat că, de la 1 august, vor creşte cu 20%.

“Vor fi trei etape în care vom mări alocațiile pentru copii. Prima, la 1 august și va fi cel mai probabil de 20%. A doua, la 1 ianuarie, când va fi o majorare importantă. Și a treia, în cursul anului viitor” a spus Cîţu, la B1TV.

Ministrul a argumentat că finanțele țării suferă de pe urma pandemiei și că oricum, dublarea alocațiilor, legiferată de parlament, nu se regăsește în buget. Inițiatorii legii, parlamentarii de stânga, n-ar fi specificat sursele de finanțare la aprobarea legii. Luni seară, ministrul declara că alocaţiile vor fi majorate, de la 1 august, cu un procent “în jurul a 15%”.

“La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani” a spus ministrul Finanţelor, luni, la Realitatea Plus.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here