Ultima Ora

22:20 Eroarea de soft, REMEDIATĂ. Laboratorul genetic, din nou, funcţional

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a anunţat, joi seară, că a redevenit funcţional laboratorul genetic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, realizat graţie contribuţiei oamenilor de afaceri din judeţ, special pentru testarea COVID-19.

Conform DSP Gorj, firma care asigură service-ul a intervenit prompt, constatând că este vorba despre o problemă de setare soft. Pe timpul zilei, instituţia anunţase că întreruperea funcționării laboratorului a fost cauzată de anumite defecțiuni tehnice. „Mai exact, extractorul MagCore, necesar efectuării analizelor RT-PCR pentru a detecta SARS-CoV-2, s-a defectat, urmând ca problemele să fie remediate de o firmă specializată, în scurt timp” a transmis DSP Gorj.

În ultimele zile, au apărut tot felul de controverse pe tema laboratorului, mai ales că managerul SJU, Dumitru Vienescu, a contestat testul care i-a fost făcut iniţial pentru coronavirus, pe motiv că laboratorul nu este acreditat de Ministerul Sănătăţii. În presă au apărut speculaţii că acreditarea întârzie pentru că personalul medical ce deservește laboratorul nu este pregătit corespunzător.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here