Ultima Ora

22:15 SCANDAL pe dublarea alocaţiilor. Vîlceanu: Dacă îmi explică vreun parlamentar PSD, îmi dau DEMISIA din parlament!

Bogdan Chirieac, analist politic și Dan Vîlceanu, deputat PNL, s-au contrat, marţi seară, la România TV, pe tema majorării alocațiilor pentru copii.

Disputa a început în momentul în care Vîlceanu a explicat de ce nu se pot dubla alocațiile acum.

”Nu poți să începi de mâine să plătești alocațiile, pentru că acest lucru se poate face după rectificarea bugetară. Dacă există vreun membru PSD, parlamentar PSD, care vine să îmi explice cum să facem să plătim alocațiile de mâine, eu îmi dau demisia din Parlament”, a declarat Dan Vîlceanu.

Bogdan Chiriac a comentat pe seama deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a promulga legea de dublare a alocaţiilor pentru copii.

”Am senzația că domnul Iohannis nu prea mai acceptă să îl cauționeze pe Ludovic Orban. Problema este și de performanțe. Președintele Klaus Iohannis cere acestui Guvern, pe care l-a cauționat din momentul în care l-a izolat cu mâna sa, performanță. Mintea limpede la această lege a fost președintele Klaus Iohannis. A sesizat potențialul exploziv deosebit. Până la urmă, sunt alegeri locale și parlamentare și, atunci, o eventuală respingere ar fi însemnat un decont electoral grav. Președintele Iohannis, care și-a luat al doilea mandat cu o strategie impecabilă, a candidat practic de unul singur, dorește ca în al doilea mandat să rămână ceva după domnia sa. E normal ca președintele să ceară performanță și președintele cu mintea limpede, cum a fost în toate aceste campanii, acum a sesizat potențialul distructiv. Președintele a promulgat. Lumea spune: președintele, neamțul, a dat drumul la lege. Cel care nu aplică e Orban. Neamț fiind a dat legea, a promulgat-o, ține cu copiii României, e foarte bine. Acum, domnul Orban nu înțelege mesajul politic, în opinia mea”, a declarat Chirieac.

Bogdan Chirieac: O mizerie politică

Dan Vîlceanu: Domnule Chirieac, o să vă lămuresc…

Bogdan Chirieac: Eu sunt lămurit perfect, să știți.

Dan Vîlceanu: Înseamnă că manipulați. Legal, aici nu e vorba de voință, e vorba de lege.

Bogdan Chirieac: Extraordinar! (…) Bugetul trebuia votat în Parlament. Știți care e problema domnului Orban? Toate mizeriile politicii românești, de la modificarea legislației electorale în ultima clipă, șmecherii cu angajare de răspundere, cu ordonanțe de răspundere, etc, Guvernul Orban le face într-un timp record. Angajarea răspunderii guvernului pe buget este o mizerie politică.

Dan Vîlceanu: Aveam nevoie de buget, la 1 ianuarie, pentru că dacă mergeam din bugetul anului trecut, atunci în ianuarie nu dădeam pensiile întregi.

Bogdan Chirieac: Anul trecut, am avut buget la 1 aprilie că l-a blocat și domnul Iohannis. Faceți o mizerie politică pe care încercați să o justificați acum.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here