Ultima Ora

22:08 Orban: Fumatul îţi afectează acuitatea mentală

Premierul Ludovic Orban a venit cu explicaţii, la Digi24, după ce a fumat în spațiu închis și nu a purtat mască. Orban a spus că este fumător de 40 de ani și ar încerca să se lase de fumat, dar nu poate, însă promite că va reuși.

”Am să-mi reproșez faptul că am încălcat regulile, faptul că deși am promovat purtarea măștilor, nu am purtat masca, faptul că am fumat în spațiul închis (…) Eu sunt fumător de 40 de ani. Nu mi-am dorit difuzarea acelei poze. Eu fumez, dar ca prim-ministru nu este bine să promovez acest viciu. Eu fumez de 40 ani, m-am apucat la 17 ani. Am reușit să mă las un an de fumat, în anul 2000.

Nu am făcut anchetă să văd cine a făcut poza. Poza respectivă reflectă o anchetă. Nu mă interesează cine a făcut poza. Eu sunt un om corect, a fost un moment în care am lăsat garda jos și am comis o greșeală. Asta mă va ambiționa să fiu și mai corect de acum înainte. Este o greșeală pe care am recunoscut-o și o să încerc pe viitor să nu o mai comit. Nu este niciun păcat: nu este trufie, lene, aroganță. Am greșit și am plătit. Eu nu fac parte dintre aceia care consideră că, odată ce au ajuns într-o funcție, se consideră deaspura legii. Eu n-am chemat pe nimeni de ziua mea, ei au venit și mi-au făcut o surpriză. Și atunci când stăteam la masă discutam tot despre problemele guvernamentale” a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a primit un cadou neobișnuit, luni seara, la Digi 24, de la jurnalistul care i-a adresat întrebări în cadrul unui interviu. Premierului i s-a spus că mai mulți medici rezidenți au inițiat o campanie prin care să tragă un semnal de alarmă asupra fumatului în rândul copiilor. Angajatul postului de televiziune i-a oferit premierului un borcan cu resturi de țigări.

”Adolescenții, tinerii sunt tentați să copieze liderii sau să încalce regulile. E un spirit de frondă. Eu m-am apucat de fumat la 17 ani. E mai simplu să nu te apuci de fumat, când capeți dependență îți e mai greu să te lași. Îți afectează acuitatea mintală. Cel mai bine e să nu te apuci. Reflectez la o soluție să mă las de fumat. Am fumat destul, 40 de ani”, a declarat Ludovic Orban.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here