Ultima Ora

22:08 Ce spune Arafat despre coletele de la FAN Courier

FAN Courier a anunţat, marţi, că 24 de persoane angajate la depozitul din Ştefăneşti au fost infectate cu COVID-19, dar activitatea se desfăşoară normal. Compania a precizat că nu există risc de infectare nici pentru ceilalţi angajaţi şi nici pentru beneficiarii expediţiilor, prin intermediul coletelor sau plicurilor expediate.

Conducătorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a clarificat situația coletelor primite în pandemie și infecția cu coronavirus.

„Rămâne riscul minimal în aceste situații. Deci nu putem să vorbim de un risc major sau de un risc care să fie îngrijorător. Riscul ca prin colete să se transmită ceva este minimal și foarte multe țări au continuat activitățile de curierat și de poștă și așa mai departe tocmai pentru că riscul este minimal. Mai mare este riscul dacă te întâlnești cu cineva, dacă există un schimb de aerosoli, să ajungă la tine particulele pe care le expiră, adică modalitatea de transmitere a virusului. Dar nu prin colete”, a explicat șeful DSU, pentru Digi 24.

Cum ar trebui să procedăm cu coletele primite?

„Este bine după ce ai manipulat coletul și ai deschis ambalajul să te speli pe bine și să te speli bine, să te dezinfectezi. Ambalajul trebuie aruncat. Cred că va fi foarte greu să dezinfecteze coletele și plicurile, dar după ce ai manipulat un plic sau orice obiect pe care l-ai primit de afară este foarte bine să te speli pe mâini”, a continuat Arafat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here