Ultima Ora

22:06 REVOLTĂ la vamă. Cozi infernale

Tensiune și exasperare, sâmbătă, la Vama Nădlac, pe sensul de intrare în țară, unde a avut loc și un protest spontan. În primul weekend fără restricții de deplasare, oamenii au vrut să vină în țară, dar au fost nevoiți să stea ore în şir la coadă, chiar și 12 ore, ca să intre în România, informează digi24.ro.

La un moment dat, un grup de circa 100 de persoane, venite de undeva de la un kilometru depărtare, au pătruns în punctul de trecere a frontierei, au scandat minute în șir lozinci împotriva autorităților. Au scandat „Hoții!” și au cântat „Deșteaptă-te române!”, în timp ce șoferii aflați în coada de mașini au claxonat. Până la urmă, autorităţile au decis, în cursul după-amiezii, să mai deschidă un punct de trecere a frontierei, prin Vama Borș.

În jurul orei 19:00, persista tensiunea, aglomerația și nervozitatea la vama Nădlac din județul Arad. În imaginile transmise live, s-au văzut zeci de persoane stând la coadă, fără să respecte distanțarea fizică, unele chiar fără măști. În ceea ce privește mașinile, pe toate cele șapte benzi deschise pentru autoturisme la Vama Nădlac era coadă. Oamenii au spus că așteaptă chiar și de 12 ore ca să ajungă în punctul de trecere a frontierei. Situaţia a apărut pentru că autoritățile maghiare au fost luate prin surprindere de fluxul mare de români, care vor să intre în țară și nu au suplimentat destul de repede efectivele de polițiști de frontieră pentru a deschide mai multe artere de intrare prin vamă.

Și pe sensul de ieșire din România au fost cozi, chiar și de 8 kilometri. Sunt oamenii care vor să plece înapoi în străinătate, la muncă, pe măsură ce mai multe țări au anunțat că își repornesc economia. Cozile, potrivit autorităților române, s-au format tot din cauza autorităților maghiare, pentru că la vama ungară sunt foarte multe formalități de îndeplinit. Cei din Ungaria vor să se asigure că fiecare persoană care le traversează țara este sănătoasă și de aceea trebuie să treacă printr-un soi de interviu epidemiologic, apoi trebuie să dovedească cu acte că are un loc de muncă acolo unde se duce sau că are rezidența în străinătate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here