Ultima Ora

22:05 Ion Călinoiu şi alţi doi aleşi locali îşi pierd mandatele obţinute pe 27 septembrie

Agenția Națională de Integritate a anunțat, luni, că a transmis judecătoriilor și tribunalelor din țară lista candidaților la alegerilor locale din 27 septembrie care au găsiți, definitiv, prin decizii ale instanțelor, în incompatibilitate sau conflict de interese, ceea ce înseamnă că, dacă au fost realeși în funcții, mandatele lor nu pot fi validate.

Potrivit unor surse din cadrul ANI, este vorba despre 103 candidați la funcțiile de primar, viceprimar sau consilier din întreaga țară. ANI atrage atenția că, potrivit legii în vigoare, persoanele care au primit decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese nu mai pot ocupa o funcție electivă vreme de trei ani.

Printre cei nominalizaţi se află şi trei aleşi din Gorj: Ion Călinoiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, care a obţinut pe 27 septembrie un mandat de consilier judeţean; Ioana Bușe, fost primar al comunei Stoina aleasă consilier local PSD și consilierul local de la Rovinari Florian Dumitru Ungureanu.

Ion Călinoiu a fost declarat incompatibil de ANI după ce a deţinut, în același timp, și calitatea de expert în cadrul unui proiect derulat de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în urma căruia a încasat și o sumă mică de bani, dar pe care nu a declarat-o în declarația de avere.

Ioana Bușe a fost condamnată, în urmă cu doi ani, la o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare o cu suspendare pentru fapte de corupție și a primit interdicția de a ocupa funcții publice. Procurorii au formulat acuzații privind obținerea frauduloasă a unor subvenții APIA de către patronii unei firme din Craiova, care au arendat terenuri în localitate, în baza unor documente false pe care și-a trecut semnătura și primărița Ioana Bușe.

Florian Dumitru Ungureanu a fost declarat incompatibil de ANI în anul 2019, pentru că a ocupat simultan posturile de consilier juridic și consilier local al orașului Rovinari, situație interzisă de lege.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here