Ultima Ora

22:04 Piatră naturală în centrul Târgu-Jiului. Vin banii de la Ministerul Dezvoltării

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, anunţă că Ministerul Dezvoltării a aprobat acordarea unei finanţări de 6 milioane de euro pentru refacerea zonei pietonale din centrul municipiului.

„6 milioane de euro pentru centrul pietonal vin la Târgu-Jiu de la Ministerul Dezvoltării! Îi mulțumesc ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, pentru sprijinul acordat! În ultima perioadă, am fost de nenumărate ori la București, împreună cu directorul de la Investiții, Raul Chiriac, iar discuțiile cu reprezentanții ministerului au dat rezultate. Revenim la proiectul inițial al centrului pietonal din Târgu-Jiu, betonul amprentat urmând a fi înlocuit cu piatră. Se va interveni pe suprafața de 33.000 de metri pătrați, spațiile verzi urmând a fi și ele îmbunătățite, fără a se schimba configurarea acestora, iar stâlpii de iluminat vor fi schimbați. Betonul amprentat va acționa ca o bază, va fi frezat, peste acesta urmând a fi aplicat un adeziv ce va fixa piatra naturală care va defini centrul orașului” a notat Romanescu, luni seară, pe pagina de socializare.

Primarul spune că centrul pietonal va fi transformat într-un adevărat mall în aer liber, o zonă destinată relaxării și plimbărilor. Studiul de fezabilitate a fost deja avizat, investiția de aproape 6 milioane de euro a fost aprobată prin ordin de ministru și urmează licitația.

„Trebuie să mulțumesc și doamnei Manuela Pătrășcoiu, director general al CNI, domnului secretar de stat Marian Țole și domnului secretar general adjunct Victor Banța pentru sprijinul acordat! Invit, ca de obicei, societățile comerciale din județul Gorj să participe la licitația organizată pentru acest obiectiv, urmând ca la primăvară să demareze lucrările” mai spune Marcel Romanescu.

Comment here