Ultima Ora

22:03 Vîlceanu: Investiții de aproximativ 1,5 miliarde de euro, la CE Oltenia, în următorii 5 ani

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a anunţat, miercuri seara, investiţii uriaşe la Complexul Energetic Oltenia, în următorii 5 ani, în valoare de 1,5 miliarde de euro. Guvernul Orban a lansat, în prezența președintelui Klaus Iohannis, planul de relansare economică, ce cuprinde programe de peste 100 de miliarde de euro, menite să revitalizeze economia României după epidemia de coronavirus.

Planul național de investiții și de relansare economică cuprinde și investiții de circa 7,250 de miliarde de lei ce urmează să fie realizate în următorii cinci ani la Complexul Energetic Oltenia, o unitate strategică pentru România. În acest document se face referire la un plan pentru CE Oltenia, ținându-se seama că, la nivelul Uniunii Europene, a fost luată decizia reducerii producției de energie pe bază de combustibili fosili. Planul prevede continuarea activității CE Oltenia și consolidarea acesteia, având la bază construirea de noi capacități pe bază de gaze naturale și energie regenerabilă. Astfel, sunt propuse a fi construite patru parcuri fotovoltaice, cu o putere instalată totală de circa 310 MW, construirea a 3 blocuri pe gaz, reabilitarea și modernizarea hidrocentralei de la Turceni și retehnologizarea microhidrocentralei de la Ișalnița. În total, aceste proiecte însumează investiții în capacități de producție de energie de circa 7,250 de miliarde de lei în următorii ani.

 „Guvernul estimează investițiile de la CE Oltenia, din următorii 5 ani, la aproximativ 1,5 miliarde de euro, astfel încât această companie să continue să rămână o piesă importantă în menținerea siguranței energetice naționale dând o energie nepoluantă. La începutul anului, guvernul a acordat un ajutor de salvare de 251 de milioane de euro, care a fost esențial în continuarea activității, iar ulterior a fost nevoie de intervenții legislative pentru soluționarea unor probleme vechi. Așadar, până la punerea în aplicare a acestui plan, suntem preocupați de deblocarea carierelor, de funcționarea eficientă a companiei. Tot acest proces de restructurare și decarbonare, dezbătut de ani de zile, va fi realizat în echipă cu angajații companiei” a declarat deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here