Ultima Ora

21:54 Oltenii de la Softronic, comandă de 100 de locomotive de la suedezi

Producătorul de material rulant Softronic Craiova a semnat un contract cu suedezii de la Green Cargo, pentru livrarea a 100 de locomotive, în următorii zece ani. Acestea se adaugă unităților Transmontana, aflate deja în circulație în țara nordică.

“S-a semnat un contract pe 10 ani, cu livrarea a 10 locomotive/an”, a confirmat pentru ECONOMICA.NET Ion Gîrniță, unul dintre proprietarii Softronic Craiova. Despre acest subiect a relatat și România Feroviară: “În perioada următorilor ani, până în 2030, Softronic Craiova va livra în Suedia pentru Green Cargo un număr de 100 locomotive electrice TransMontana. Noul contract de livrare este rezultatul satisfacției clientului suedez ca urmare a livrărilor din ultimii trei ani”. Locomotivele LE-MA fabricate de Softronic pot tracta trenuri grele în condițiile climei nordice, mai spun cei de la România Feroviară.

Producătorul de material rulant din Craiova a mai livra, și în anii trecuți locomotive către operatorul suedez de transport feroviar de marfă.  Softronic a demarat în octombrie 2017 producţia primelor două locomotive Transmontana pentru compania suedeză de stat Green Cargo, contract de circa şase milioane euro.

Înfiinţată în anul 1999, compania Softronic a înregistrat în 2019 un profit net de peste nouă milioane de lei, la afaceri de 100 de milioane de lei și cu 250 de angajați, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice. Softronic produce si trenul electric Hyperion, care circulă pe rute precum Craiova – București, București – Brașov și București – Constanța(în sezonul estival).


Comment here