Ultima Ora

21:53 SCRISOAREA zidită în Cazinoul din Constanța, în anii ’50, făcută publică

O scrisoare zidită într-una dintre ferestrele Cazinoului din Constanța, ce datează din anii ’50, a fost găsită în timpul recentelor lucrări de reabilitare.

Primăria Constanţa a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, mesajul pe care mai mulţi deţinuţi politic care au lucrat la repararea Cazinoului în anii ’50 l-au lăsat în această clădire. Mesajul a fost scris pe o bucată ruptă dintr-un sac de ciment de 14 dintre cei 100 de deţinuţi, care au lucrat în anii ’50 la renovarea Cazinoului. La acea vreme, Cazinoul fusese afectat de bombardamentele din Cel de-al Doilea Război Mondial,

„Acest Cazinou este lucrat de către deţinuţii politici din anul 1951 luna 31 Decembrie, condusă de arhitectul Joja Constantin. Echipa de stucatori condusă de Rusu A Ioan, Botoş Dumitru jud Arad, Jercău Constantin, Ciscău Gheorghe, Coraş Ionel, Sava Nicolae, Pop Ioan, Vlădescu Ilie, Hosu Petre, Hosu Ghegor, Anastasiu Ştefan, Gorbovan Gh., Bamer Fidel şi Morton Iuliu”, este mesajul găsit de echipa de constructori.

„O mărturie pentru viitor, scrisă pe o bucată de hârtie ruptă dintr-un sac de ciment, mesajul este dovadă incontestabilă a trecutului, lăsat cu speranţa că într-o zi, familiile şi prietenii vor şti că pe 31 decembrie 1951 aceşti oameni au fost în viaţă şi au lucrat la reclădirea Cazinoului”, se arată în comunicatul Primăriei Constanţa.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here