Ultima Ora

21:53 Prima persoană din România care a murit după ce a fost vaccinată anti-COVID-19

O femeie, de 73 de ani, din Bacău, a murit după ce a fost vaccinată. CNCAV susține că este vorba despre o „suprapunere de evenimente”, fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea.

”Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost, ulterior, transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”. La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.”, anunță Grupul de Comunicare al CNCAV.

Comment here