Ultima Ora

21:52 Osemintele Reginei Elena vor fi repatriate. Doliu timp de 3 zile

Casa Regală a anunțat programul funeraliilor reginei mamă, Elena. Rămășițele vor fi aduse din Elveția peste 2 săptămâni cu o aeronavă militară, iar cortegiul va merge direct la Curtea de Argeș.

Aducerea în țară a rămășițelor reginei mamă Elena este o împlinire a dorinței Regelui Mihai, de a-și petrece eternitatea alături de cea care i-a fost alături în cele mai dificile momente. Familia Regală anunță doliu timp de 3 zile, pe 18, 19 și 20 octombrie.

Regina mamă Elena a plecat din România pe 3 ianuarie 1948, după abdicarea Regelui Mihai. Înainte de acest episod tragic pentru monarhie, viața să a fost una plină de greutăți și nedreptăți. Elena s-a căsătorit, în 1921, cu principele moştenitor Carol al României care i-a promis un viitor împlinit ca regină a lui. În realitate, din cauza aventurii amoroase a lui Carol cu Elena Lupescu, a avut parte de dezamăgiri şi de umilințe. 

Rămăşiţele reginei Elena vor fi aduse din cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne, unde a fost înmormântată în 1982. Cu o aeronavă militară vor ajunge la București, vineri, pe 18 octombrie. În aceeași zi, cortegiul funerar va ajunge la Curtea de Argeș și va încetini prin orașele prin care va trece. A doua zi, sâmbătă 19 octombrie, va avea loc slujba de reînhumare, iar regina mamă va fi așezată lângă fiul sau, regele Mihai, în necropola regală.


Comment here