Ultima Ora

21:49 Monica Anisie: ​Elevii vor rămâne acasă cel puțin până la jumătatea lunii mai

Elevii vor rămâne acasă cel puțin până la finalul stării de urgență, adică cel puțin până la jumătatea lunii mai, a declarat, pentru HotNews.ro, ministrul Educației. Monica Anisie a exclus, din nou, varianta înghețării anului școlar, iar în privința Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, va anunța soluțiile în cursul săptămânii.

Ministrul Educației a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanța de primăvară, elevii vor continua să învețe de acasă până cel puțin pe 16 mai, când expiră starea de urgență în România.

”Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă”, a afirmat Monica Anisie.

Ea a precizat că momentul redeschiderii școlilor va fi decis de Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență. Ministrul Educației a mai spus că, în cursul acestei săptămâni, va anunța măsurile pe care le va lua în privința examenelor naționale și a desfășurării acestora.

”Noi ne uităm și la ce au făcut celelalte țări. Sunt însă foarte multe țări, Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu, care nu au luat încă nicio decizie. Săptămâna aceasta vom anunța soluțiile la care ne gândim și pe care le luăm și în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar” a declarat Monica Anisie.

Ministrul a mai spus că, săptămâna viitoare, va avea loc o discuţie online cu ceilalți miniștri ai Educației din țările Uniunii Europene. În România, școlile sunt închise din 11 martie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here