Ultima Ora

21:41 Erdogan, vaccinat împotriva COVID-19 în direct la televiziune

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost vaccinat împotriva COVID-19, joi seara, în direct la televiziune, relatează AFP şi Reuters.

Preşedinţia turcă a difuzat imagini în care se vede cum preşedintele turc, cu masca pe figură, primeşte o primă injecţie cu un vaccin chinez într-un spital din Ankara.

“Sper că campania de vaccinare va fi benefică şi că vom primi rapid cele 50 de milioane de doze necesare. Unii fac publicitate negativă în jurul vaccinării, dar sper că bunul simţ va prevala” a declarat Erdogan.

Vaccinându-se în direct la televiziune în prima zi a campaniei, Erdogan pare a încerca să-i liniştească pe turci asupra eficienţei vaccinului chinezesc care face obiectul dezbaterilor, scrie AFP.

Turcia a început, joi, să administreze personalului medical vaccinul produs de compania chineză Sinovac, în contextul lansării unui program naţional de vaccinare împotriva COVID-19, boală care a cauzat moartea a peste 23.000 de persoane în această ţară. Până în prezent, au fost vaccinaţi peste 200.000 de membri ai personalului medical.

Comment here