Ultima Ora

21:39 Plajele din Italia, luate cu asalt

Plajele din mai multe regiuni din Italia, care se deschid oficial luni, au fost înțesate de oameni încă de duminică. Imagini televizate din sudul Italiei arătau plaje din Sicilia, de exemplu, pline de oameni şi puţini purtau măşti de protecţie. În marile metropole, tinerii au luat cu asalt barurile, stârnind îngrijorare printre autorități în privința relaxării restricțiilor.

La Roma, Napoli, Genova şi alte oraşe, tinerii s-au îndreptat spre baruri seara şi mulţi stăteau în grupuri fără să respecte măsurile de distanţare socială sau să poarte măşti faciale. Politicieni din Roma şi din întreaga ţară au răspuns cu îngrijorare.

“După ce au stat acasă atât de mult timp, tinerii au pierdut din vedere limitele pe care le respectau”, a declarat, sâmbătă, ministrul de interne, Luciana Lamorgese, într-un interviu acordat postului de radio RTL102.5, scrie Agerpres.

Italia, una dintre ţările cele mai afectate de virus, a relaxat izolarea pe 18 mai, permiţând redeschiderea restaurantelor, barurilor şi magazinelor, atât timp cât patronii respectă regulile de igienă. Gimnaziile urmează să se redeschidă luni 25 mai. Turiştilor din străinătate li se va permite să intre în Italia începând cu 3 iunie.

În întreaga ţară, 230.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus şi aproape 33.000 au murit. Cu toate acestea, experţii consideră că numărul de cazuri poate fi semnificativ mai mare, iar o testare în masă pentru depistarea anticorpilor urmează să înceapă luni.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here