Ultima Ora

21:39 Operatorul gropii de gunoi din Târgu-Jiu, amendat din nou de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat, marți, o nouă amendă operatorului gropii de gunoi din Târgu-Jiu, pentru că nu a rezolvat problema mirosului care se degajă în oraș. Sancțiunea primită este de 100 de mii de lei.

Operatorul, care gestionează depozitul ecologic, a avut termen până pe data de 15 noiembrie 2020 să remedieze deficiențele. Marți, prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a acuzat operatorul gropii de gunoi din Târgu-Jiu că “umblă cu cioara vopsită” pentru că nu a rezolvat problema mirosului insuportabil.

“La expirarea termenelor din programul de măsuri asumat de operatorul depozitului Târgu-Jiu pentru conformare la miros, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au constatat că, deși s-au dus la îndeplinire în proporție de peste 95% măsurile stabilite, disconfortul olfactiv nu a fost diminuat considerabil, aspect sesizat în zona de impact a cartierului Slobozia- Târgu-Jiu. Mai mult, în această perioadă, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat lucrări executate de operator fără respectarea avizelor emise pe celula de depozit închisă. Față de aceste aspecte, în limita competentelor legale, a fost aplicată o noua sancțiune contravențională în valoare de 100 000 lei. A fost stabilit un nou program de măsuri pentru corectarea neconformităților identificate”, a anunțat Garda de Mediu Gorj.

Comment here