Ultima Ora

21:31 Cum va arăta Spitalul Regional de Urgență Craiova

La solicitarea Ministerului Sănătății, Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National a avizat, luni, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Spitalul Regional de Urgență Craiova”.

Conform documentului, Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea o suprafață desfășurată de 165.256 mp și un număr total de 807 de paturi, pentru îngrijirea continuă a pacienţilor cu boli acute, 60 locuri în UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi îngrijiri medicale de zi, 20 paturi de îngrijiri oncologice de zi. Unitatea sanitară va deține 19 săli de operație.

Spitalul va dispune de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV, dotat cu echipament şi adecvat, ce va funcționa într-o clădire separată, unită de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj. Valoarea investiției este de 2.850.507.547,41 lei.

În premieră, noul SRU va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară:

· Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;

· Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară;

· Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;

· Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;

· Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie;

· Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie.

· Radioterapie şi Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.

Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1195 locuri de parcare, și un heliport H-3 cu cerințele sale operaționale specifice. Clădirea va oferi anumite posibilități de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităților interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate și transformate în spitalizări de zi, sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here