Ultima Ora

21:29 Cămin de bătrâni, focar de coronavirus

25 de persoane, dintre cele 30 internate la un cămin de bătrâni din municipiul Orăştie, dar şi 5 angajaţi ai unităţii au fost confirmaţi pozitiv, duminică, la infecţia cu noul coronavirus.

Potrivit medicului-şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău, doi dintre bătrânii internaţi la căminul din Orăştie s-au prezentat, pe 8 aprilie, la spitalul din localitate pentru probleme de sănătate. Deoarece prezentau şi formele unei infecţii respiratorii uşoare le-au fost prelevate probe şi pentru prezenţa virusului COVID-19, iar o zi mai târziu operaţiunea s-a extins la toţi rezidenţii căminului de bătrâni.

“Probele au confirmat prezenţa virusului COVID-19, atât pentru persoanele care erau internate în Spitalul Municipal Orăştie, cât şi pentru 21 dintre rezidenţii care erau în acest cămin pentru persoane vârstnice, dar şi pentru cinci dintre angajaţi”, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara.

Căminul de bătrâni este închis pentru vizitatori din data de 3 aprilie, iar la momentul în care s-a început recoltarea de probe pentru toţi rezidenţii s-a decis ca personalul să rămână în unitatea medico-socială, fără să mai fie aduşi de acasă alţi salariaţi. Persoanele rezidente din căminul de bătrâni au vârste cuprinse între 61 şi 94 de ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here