Ultima Ora

21:28 Cum vor da EXAMENELE elevii aflaţi în izolare sau depistaţi cu COVID-19

Elevii, aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv pentru COVID-19, vor susţine probele la Evaluarea Naţională conform unei proceduri speciale elaborate de Ministerul Educaţiei, se arată într-un ordin al ministrului Monica Anisie, publicat în Monitorul Oficial.

“Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de susţinere a probelor scrise cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă / probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale, pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2019 – 2020” – se precizează în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Cu alte cuvinte, aceşti elevi vor susţine exeamenele după 5 iunie, după o proceduri ce urmează a fi detaliate de minister.

Conform calendarului aprobat de MEC, în intervalul 2-5 iunie, are loc înscrierea la Evaluarea Naţională, pe 15 iunie este programată proba scrisă la Limba şi Literatura Română, iar pe 17 iunie la Matematică. Elevii din rândul minorităţilor naţionale vor susţine, pe 18 iunie, proba la Limba Maternă. Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14:00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 19:00 şi pe 23 iunie, între orele 8:00 – 12:00, se vor depune contestaţiile. Pe 27 iunie se vor afişa rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor.

La solicitarea comisiilor judeţene sau Comisiei Municipiului Bucureşti de organizare a Evaluării Naţionale sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale poate aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor. Potrivit ordinului, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here