Ultima Ora

21:24 Cariera Roşia, tot FĂRĂ acord de mediu. Lădaru: Termocentrala Rovinari va fi AFECTATĂ

Cariera Roșia, din cadrul Exploatării Miniere Roșia Rovinari, nu mai are acord de mediu de peste șase luni, după ce organizația de mediu Bankwatch a câştigat un proces, prin care a cerut retragerea acordului.

Administrația Complexului Energetic Oltenia a depus documentații la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, în vederea emiterii unui nou acord, însă, până în momentul de față, nu a fost primit niciun aviz. Dat fiind faptul că au trecut aproape cinci luni din anul 2020, producția de cărbune propusă pentru Cariera Minieră Roșia nu mai poate fi realizată.

Conform lui Cristian Lădaru, liderul Sindicatului Liber Roșia și inginer în cadrul subunității miniere, producția stabilită pentru anul 2020, la Roșia, trebuia să fie de 2,9 milioane de tone. S-a tot așteptat, însă, după acordul de mediu care permite extinderea perimetrelor miniere, însă acesta nu a mai fost emis. Prin urmare, nu mai există fronturi de lucru.

„Timpul nu așteaptă după noi. Speram să obținem acest acord de mediu la începutul anului. Nu este așa și ne găsim probabil după o jumătate de an în același loc. Nu este nicio diferență față de luna octombrie a anului trecut, când s-a pierdut acordul de mediu pentru Cariera Roșia. Dacă va fi obținut acordul de mediu, se va reuși o producție de 1,6 milioane de tone, dacă nu, doar de un milion de tone din totalul de 2,9 milioane de tone, adică doar o tremie. Afectată va fi Termocentrala de la Rovinari, unde noi trimitem cărbune și care este principala sucursală energetică a CEO. Ține compania pe picioare. Implicit, este afectată și producția de lignit la nivelul CEO pentru anul 2020. Nu știu ce vom face. Vom produce mai puțin cărbune, deci mai puțin curent electric“, a declarat, pentru Gazeta de Sud, Cristian Lădaru, lider de sindicat din cadrul Carierei Roșia.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here