Ultima Ora

21:23 PNL merge la negocieri cu două variante de premier

Prima variantă este cu Florin Cîţu propunere pentru funcţia de premier şi Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaţilor, iar a doua variantă este Ludovic Orban pentru premier şi Florin Cîţu la conducerea Senatului.

Ludovic Orban spune că este vorba de o flexibilizare a mandatului care să permită continuarea negocierilor cu USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale. „Fiecare partid are dreptul de a-şi desemna candidaţii pentru funcţia de premier”, a spus preşedintele PNL.

Orban a făcut un apel la respectarea înţelegrii iniţiale de a comunica în comun, pentru a evita declanşarea unui război mediatic.

„Circul pierzătorilor nu mai pleacă din oraş! Mai nou, ”subsemnatul Orban” se autopropune iarăşi premier, o funcţie din care a plecat acum o săptămână de incompetent ce a fost în gestionarea pandemiei şi a economiei”, comentează liderul PSD Marcel Ciolacu pe Facebook anunţul lui Ludovic Orban.

Potrivit unor informaţii anterioare, atât varianta de premier propusă la consultările cu preşedintele României de către USR PLUS, respectiv Dacian Cioloş, cât şi varianta propusă de PNL, respectiv Florin Cîţu, au susţinere din partea USR PLUS. Varianta Ludovic Orban premier este exclusă de USR PLUS.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis spune despre negocierile pentru formarea noului guvern că trebuie să avem răbdare, pentru că în alte state negocierile au durat luni sau ani. Iohannis aşteaptă propunerea şi o va accepta, „că este Orban, că este Cîţu”.

Comment here