Ultima Ora

21:22 Pandurii Târgu-Jiu, precizări după ce 7 jucători au fost confirmaţi cu COVID-19

Meciul Metaloglobus București – Pandurii Târgu Jiu, programat sâmbătă, de la ora 11:00, în prima etapă a noului sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021, nu a avut loc. Echipa gorjeană nu a mai făcut deplasarea în Capitală după ce 7 jucători au fost confirmaţi cu coronavirus.

Federația Română de Fotbal susține că meciul nu a fost programat, deoarece Clubul Pandurii nu a dovedit că a efectuat teste RT-PCR și că acest caz va fi judecat de Comisia de Disciplină și Etică, dacă va fi reprogramat sau se va acorda victorie la ”masa verde” pentru bucureșteni.

”Partida Metaloglobus-Pandurii Târgu-Jiu, care trebuia să se dispute sâmbătă, de la ora 11:00, nu a mai fost programată deoarece clubul gorjean nu a dovedit că a efectuat teste RT-PCR, așa cum prevede atât Ordinul comun emis de MTS și MS, cât și “Protocolul medical de desfășurare a competițiilor”. Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplina a FRF”, a transmis, pe site-ul oficial, FRF.

Pandurii Târgu-Jiu a emis un comunicat de presă:

”Clubul Pandurii Târgu-Jiu a efectuat, din nou, testarea tuturor jucătorilor din lot pentru COVID-19, conform “Protocolului medical de desfășurare a competițiilor”, cu o zi înaintea plecării echipei la meciul oficial din prima etapă a Ligii a doua. Rezultatele testelor au fost primite vineri, când lotul convocat pentru acest meci se afla în autocar pentru deplasarea la Bucureşti, atunci luându-se decizia revenirii în cantonamentul echipei a întregului lot, după ce a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică Gorj.

Pentru că rezultatele testelor COVID -19 a şapte dintre componenţii lotului au fost pozitive, iar în cazul altor doi jucători rezultatele au fost neconcludente, s-a luat decizia unei noi testări care a fost programată sâmbătă dimineaţă, între timp jucătorii pozitivi fiind izolaţi de restul lotului conform prevederilor normelor în vigoare prevăzute de protocolul medical.

Conform prevederilor protocolului elaborat de către FRF, privind Desfăşurarea competiţiilor din sezonul 2020 – 2021, respectiv, „în cazul în care, în urma testărilor programate în cadrul calendarului prevăzut, se descoperă unul sau mai multe cazuri pozitive, se anunță direcția de sănătate publică județeană sau a Municipiului București și se urmează indicațiile primite de la aceasta” şi, la recomandarea DSP Gorj, Pandurii Târgu-Jiu nu a mai efectuat deplasarea la Bucureşti, urmând să se anunţe în scurt timp care va fi procedura care se va urma după efectuarea noilor teste, programate sâmbătă dimineaţă.

Menţionăm că Pandurii Târgu-Jiu a respectat toate normele impuse privind pandemia de COVID-19, respectiv norme de igienă în spaţiile de cantonament, trasee bine definite pentru jucători şi personal, calendar de testare a jucătorilor precum şi dezinfectarea periodică a spaţiilor, încă de la începutul pregătirii, toţi jucătorii având teste COVID-19 efectuate, inclusiv cei care s-au aflat în probe. Întregul lot a fost cantonat non-stop în clădirea Centrului de Copii şi Juniori, efectuând periodic teste conform protocolului medical în vigoare la data respectivă. În urmă cu o săptămână, după încheierea meciurilor de verificare, componenţii lotului au primit trei zile libere, doar atunci aceştia părăsind cantonamentul organizat de club la baza proprie de pregătire.

Reprezentanții mass-media sunt rugați să respecte confidențialitatea informațiilor medicale și viața privată a jucătorilor și să evite să dezvăluie identitatea celor afectați de COVID-19”, a transmis Clubul Pandurii, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here