Ultima Ora

07:10 Un lider ALDE cere ruperea fuziunii cu Pro România

Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, spune că fuziunea prin absorbţie între ALDE şi PRO România nu a fost bine primită de români, dovada fiind pierderea alegerilor parlamentare. Acesta solicită conducerii celor două partide „separarea politică prin strângerea de mână”.

„România are prioritate! Alegerile generale au fost pierdute, dovadă că fuziunea prin absorbţie nu a fost bine primită de către români. Personal, am tras semnalul de alarmă încă de la început, pentru că oamenii nu văd cu ochi buni unirea unor extreme politice, reprezentate de adevăraţii liberali şi renegaţii socialişti. E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur. Acum, membrii ALDE, dar şi cei din PRO România îşi manifestă dorinţa de a merge pe drumuri separate. Este bine cunoscut faptul că am depus întâmpinare în procesul de fuziune dintre cele două partide, însă am convingerea că fuziunea poate fi denunţată şi de comun acord. Politica la fel şi legile sunt făcute de oameni pentru oameni! În concluzie, solicit public conducerii celor două partide separea politică prin strângere de mână. Am încredere că se înţelege faptul că altfel nu se poate!”, a scris Ionel Petre, lider al ALDE Dâmboviţa, marţi, pe Facebook.

ALDE şi PRO România au fuzionat prin absorbiţie pentru a candida pe liste comune la alegerile parlamentare, însă nu au atins pragul electoral pentru a intra în Parlament.

Comment here