Ultima Ora

21:09 SJU Târgu-Jiu: Niciun angajat al Laboratorului Genetic NU este infectat cu COVID-19

Spitalul Județean de Ugență Târgu-Jiu a remis un comunicat de presă, duminică, pentru a înlătura speculaţiile apărute în spaţiul public, privind infectarea cu COVID-19 a unor cadre medicale din cadrul Laboratului de Genetică Moleculară.

Conducerea SJU anunţă şi că, luni, va fi încheiat contractului şi va fi emisă comanda pentru cel de-al doilea extractor automat, ceea ce va mări capacitatea de testare a laboratorului cu peste 100%.

”Până în momentul de faţă, laboratorul de GENETICĂ MOLECULARĂ din cadrul SJU Târgu-Jiu funcţionează după următoarea structură: 1 medic de laborator, un biolog şi 3 asistenţi medicali. Evoluţia fulminantă a numărului de cazuri, corelată cu o creştere semnificativă a numărului de testări de tip RT-PCR a făcut necesară suplimentarea personalului. Astfel, în data de 24/7/2020 s-a semnat dispoziţia de detaşare a unui biolog pe perioada de 14 zile şi a unui chimist (cu expereienţă în prelucrarea testelor COVID). Începând cu data de 27 va fi detasat un medic de laborator. De asemenea, au fost scoase la concurs două posturi de biolog şi un post de asistent medical de laborator, urmând ca, în data de 28/7/2020, să se finalizeze selecţia dosarelor. Tot luni, 27/7/2020, va fi finalizată procedura de achiziţie, încheierea contractului şi emiterea comezii pentru cel de-al doilea extractor automat, urmând ca, în momentul sosirii acestuia, tot personalul care lucrează în cadrul laboratorului de genetică moleculară să fie instruit.
Folosirea celui de-al doilea extractor va mări capacitatea de testare a SJU Târgu-Jiu cu peste 100%.

REFERITOR LA INGRIJORAREA CĂ PERSONALUL DE LA LABORATORUL DE GENETICĂ MOLECULARĂ AL SJU TÂRGU-JIU AR FI INFECTAT CU NOUL VIRUS COVID-19, FACEM URMĂTOARELE PRECIZĂRI:

  • Medicul care lucrează la laboratorul de genetică al SJU Târgu-Jiu a prezentat, în cursul săptămânii trecute, simptome digestive asemănătoare celor prezente în cadrul infecţiei cu COVID-19, motiv pentru care, sâmbătă dimineaţa, a fost testat PCR iar rezultatele testelor au fost negative.
  • În cursul săptămânii trecute, biologul, din cauza volumului foarte mare de muncă din ultimele săptămâni, a prezentat simptome specifice sindromului de burn-out iar, în momentul de faţă, se află în concediu medical.
  • Unul dintre asistenţi este internat, în momentul de faţă, în zona tampon cu suspiciune de COVID-19, dar precizăm faptul că acest angajat a fost, în ultima săptămână, în zilele libere aferente contractului de muncă iar, în timpul petrecut la spital, a respectat în totalitate măsurile de protecţie.
  • În funcţie de rezultatele testelor şi, după finalizarea anchetei epidemiologice aflate în desfăşurare, se vor lua măsurile necesare.
  • În concluzie, dorim să precizăm faptul că, în momentul de faţă, niciunul dintre angajatii Laboratorului de Genetică Moleculară, din cadrul SJU Târgu-Jiu nu este confirmat cu infecţie cu noul SARS COV-2”, se arată în comunicatul remis presei de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here