Ultima Ora

21:06 Tineri din Bustuchin, reţinuţi după ce s-au filmat trăgând cu un pistol

Doi tineri din comuna gorjeană Bustuchin au fost reţinuţi de poliţişti, marţi, după ce s-au filmat trăgând cu un pistol, iar, apoi, au publicat imaginile pe paginile de socializare.

„La data de 3 ianuarie a.c., ora 09:00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Stoina s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la aceeași dată, în intervalul 03:00-07:00, un tânăr de 24 de ani, din comuna Bustuchin a publicat pe o rețea de socializare două clipuri video, în care manipulează un pistol, executând foc în plan vertical.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că este vorba despre o armă neletală cu gaz, supusă autorizării, având destinația autoapărare. Arma și 20 de tuburi cartuș, calibru 9mm, având capsa percutată, precum și alte 7 cartușe cu gaz, având capsa nepercutată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Întreaga activitate infracțională s-a desfășurat la locuința surorii tânărului și a concubinului acesteia, un tânăr de 24 de ani, din localitatea Bustuchin. Din cercetări a reieșit că tinerii nu sunt autorizați pentru a purta, deține sau folosi arme letale sau neletale.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi tineri, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept. În cursul zilei de mâine, cei doi tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, cu propuneri legale” transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj.

Comment here