Ultima Ora

21:04 Târgu-Jiu: Granit în centrul oraşului. Proiect de 5 milioane de euro

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a convocat, luni seara, o ședință de îndată a Consiliului Local pentru a aproba, de urgență, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul depus la Compania Națională de Investiții în vederea refacerii centrului pietonal. Investiția se ridică la circa 5 milioane de euro.

“Este un proiect amplu, în valoare de 5 milioane de euro și care va schimba complet înfățișarea celei mai importante zone a orașului. De altfel, îndreptăm o greșeală care ne-a costat foarte scump. Atunci când s-a decis renunțarea la granit și înlocuirea cu acel beton amprentat, municipiul a fost condamnat la niște costuri uriașe cu întreținerea, dar și la amenajarea unui kitsch pe bani foarte mulți. Se revine la granit, se refac spațiile verzi, se reface finisajul fântânilor arteziene pentru a fi în concordanță cu aspectul centrului și se înlocuiesc stâlpii de iluminat stradal. Aspectul centrului se armonizează cu proiectul propus pentru Calea Eroilor” a notat, pe pagina de socializare, Marcel Romanescu

Proiectul de modernizare a centrului pietonal a fost aprobat, în luna februarie, prin ordin de ministru, iar, acum, este în faza de avizare, fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

Comment here