Ultima Ora

21:04 Orban: Cărbunele este condamnat ca şi resursă energetică

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că în cazul în care combustibilii fosili vor fi consideraţi neutilizabili în urma Green Deal, atunci România riscă să piardă 40% producţia energetică. Premierul a mai precizat că gândirea care trebuie adoptată trebuie să fie pe termen „nu foarte lung”.

„În ceea ce priveşte Green Deal, sigur că stabilirea obiectivelor extrem de ambiţioase la nivel european şi anume de a realiza o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 55%, până în 2030, şi de a asigura neutralitate până în 2050, va asigura nişte efecte asupra tuturor domeniilor economiei în care practic sunt industrii care generează emisii de dioxid de carbon şi, aici, va trebui să încercăm să obţinem resurse pentru a putea să ne atingem obiectivele, pentru că cel puţin în domeniul energetic există riscul să pierdem până la 40% din capacitatea de producere, dacă ei vor considera combustibilii fosili ca neutilizabili”, a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri, în cadrul unei dezbateri pe tema strategiei de absorbţie a fondurilor europene.

Premierul a subliniat că, până în 2030, trebuie găsite soluţii de a produce energie care să diminueze emisiile de gaze cu efect de seră.

„Oricum cărbunele este condamnat, ca şi resursă energetică, iar aici gândirea pe care trebuie să o avem, pe termen nu foarte lung, aproximativ orizontul 2030, să găsim soluţii de producere a energiei care să diminueze emisiile de gaze care generează efectul de seră”, a conshis premierul.

În cadrul deplasării premierului la Bruxelles, acesta a avut discuţii cu oficiali ai UE, pe subiectul Pactului Ecologic European şi şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la fondul de tranziţie justă, care trebuie să fie un suport pentru statele membre. Premierul a subliniat importanţa investiţiilor în retehnologizarea companiilor şi de asemenea, introducerea regiunii Valea Jiului în obiectivele Pactului Verde.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here