Ultima Ora

21:02 Cărbune din Indonezia la Termocentrala Mintia

Termocentrala Mintia va începe, până la sfârşitul acestei săptămâni, testele de ardere cu cărbune importat din Indonezia, sărac în sulf, în situaţia unei reuşite producătorul de energie electrică urmând să se încadreze în normele europene referitoare la poluarea mediului înconjurător.

În cursul zilei de marţi, pe poarta termocentralei au intrat încă 1.200 de tone de cărbune indonezian, care se alătură unei cantităţi similare recepţionate în depozite la începutul lunii octombrie, astfel că se îndeplinesc condiţiile pentru un test de ardere ce va avea loc în grupul energetic numărul 2.

„Pregătim instalaţiile pentru testul de ardere care ar putea avea loc joi sau vineri, în grupul energetic 2. Miercuri vor sosi la termocentrala Mintia şi specialiştii de la ICEMENERG – Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Energie, care vor măsura şi certifica rezultatele procesului de ardere. Dacă acestea vor fi pozitive, şi noi sperăm acest lucru, atunci vom solicita Guvernului ca stocurile de iarnă de la Rezerva de Stat să fie asigurate cu acest cărbune”, a declarat, marţi, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara” de la Termocentrala Mintia, Cristian Iştoc.

Sortimentul de cărbune importat din Indonezia are un conţinut redus de sulf, ceea ce va permite încadrarea în normele europene de mediu fără să mai fie montate instalaţiile de desulfurare, extrem de costisitoare, susţine liderul sindical. Termocentrala Mintia ar putea fi preluată de Consiliul Judeţean Hunedoara, potrivit unui proiect de act normativ care se află în dezbatere la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, după ce a fost aprobat în Senat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here