Ultima Ora

21:01 Muzeul ”Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești, fără apă și căldură

Consilierul județean PNL, Iulian Popescu, a vizitat, recent, Muzeul ”Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești, descoperind că nu există apă curentă și nici încălzire.

“Am transmis Consiliului Județean Gorj o adresă de informare și câteva solicitări, în urma unei vizite pe care am făcut-o la Muzeul ”Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești. La ora la care am ajuns, persoana care se ocupă de muzeu se adăpostea de frig în clădirea Primăriei Târgu-Cărbunești. Muzeul era, deci, închis. Încă de la intrare se observă o lipsă de investiții și grijă.
Muzeul funcționează într-o clădire care a fost dispensar, iar camerele găzduiesc lucruri ce au aparținut poetului, de la birou, bibliotecă cu cărți, fotografii, obiecte personale, toate extrem de interesante, dar care nu sunt puse în valoare.

Este necesar să înceapă o colaborare între Muzeul Județean Gorj, subordonat Consiliului Județean Gorj și Primăria Târgu-Cărbunești pentru rezolvarea problemelor legate de utilități și minime investiții. Am și discutat cu primarul Dănuț Birău inclusiv despre schimbarea ușii de la intrare, care spune destul de instituție… Nu caut vinovați, spun doar ce am găsit acolo și cred că nu este nevoie de sume mari de bani, ci mai degrabă de puțin interes. Mi-ar plăcea, de asemenea, ca unele dintre obiectele de la ”Arghezi” să fie expuse curând și în Târgu-Jiu”, a declarat Iulian Popescu.

Comment here