Ultima Ora

21:00 ACHITARE pentru pensionarul din Logreşti acuzat de propagandă NAZISTĂ

Achitare pentru un pensionar din Logrești, acuzat de propagandă fascistă și nazistă.

Ion Stan, în vârstă de 71 de ani, a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, în toamna anului trecut, fiind acuzat de „săvârșirea infracțiunilor de confecționarea, vânzarea, răspândirea de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe și de utilizarea în public a acestor simboluri”. Totul după ce, în august 2019, bătrânul și-a prins la poarta casei o coală de policarbonat negru pe care a scris, cu vopsea albă, mesajul „ROMÂNIA. PRIMA ȚARĂ FASCISTĂ DIN UE. P.P.E. – FASCIȘTI. (SIMBOLUL SVASTICII) MOARTE TRĂDĂTORILOR!”.

Mesajul respectiv a fost fotografiat și postat pe rețelele de socializare, ceea ce a dus la autosesizarea polițiștilor și la deschiderea unui dosar penal. Pe parcursul cercetărilor, pensionarul gorjean a mărturisit că a ținut doar să protesteze față de membrii grupării „#REZIST” care, la un protest în Capitală, au aruncat cu ouă și vopsea roșie pe sediul Ministerului Justiției. Ion Stan a declarat că astfel de gesturi țin de perioada fascistă și că el în nici un caz nu a dorit să facă propagandă unui astfel de regim.

Instanța de judecată a constatat că pensionarul nici măcar nu a desenat corect semnul zvasticii, acesta fiind scris „în oglindă” față de cel folosit de regimul nazist. În cele din urmă, magistrații au dispus achitarea bărbatului, dar procurorii au contestat decizia și cred că au suficiente argumente pentru a obține o condamnare a acestuia la Curtea de Apel Craiova. Procesul se va judeca după ridicarea stării de urgență, când instanțele își vor relua activitatea.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here