Ultima Ora

20:58 Pecingină: Este posibil să avem un nume, marţi, pentru Ministerul Cercetării şi Digitalizării

Deputatul Gheorghe Pecingină, secretar general adjunct al PNL, a anunţat, luni, la Profit TV, că este posibil ca în şedinţa conducerii partidului de marţi să se stabilească numele ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, după demisia lui Florin Roman, la finalul anului trecut. Printre numele vehiculate pentru acest portofoliu se află deputatul Sabin Sărmaş, susţinut de Emil Boc şi Iulian Popescu, secretar de stat în minister, apropiat de-ai lui Dan Vîlceanu.

”Este posibil să avem un nume, mâine, sunt mai multe nume vehiculate, avem mai mulţi specialişti în domeniu şi este bine când ai de unde să alegi. Cred că, mâine, preşedintele partidului va veni cu o propunere”, a spus secretarul general adjunct al PNL.

Gheorghe Pecingină a comentat şi numele vehiculate pentru preluarea Ministerului Cercetării.

Despre Sabin Sărmaş, deputat de Cluj, preşedintele Comisiei IT din Camera Deputaţilor, Pecingină a afirmat că ”are un plus pe partea politică”, iar despre Iulian Popescu, secretar de stat în Ministerul Digitalizării, că ”este mai mult tehnocrat”.

”Ambii sunt pofesionişti. (…) Nu este o bătălie între Dan Vîlceanu şi Emil Boc, mai sunt şi alte nume vehiculate, e bine că ai de unde să alegi”, a mai spus deputatul PNL Gorj.

Fostul ministru al Cercetării, Florin Roman, a anunţat, pe 15 decembrie, că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat şi a informaţiilor eronate din CV-ul său oficial.

Comment here