Ultima Ora

20:42 Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani. Charles este noul rege al Marii Britanii

Regina Elisabeta a ll-a a murit, joi după-amiază, la reşedinţa sa de la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, a anunţat Palatul Buckingham. Charles, fiul Elisabetei a II-a, este noul rege al Marii Britanii.

”Regina a murit paşnic la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine” arată anunţul.

Medicii reginei au devenit îngrijorați cu privire la starea ei de sănătate, joi, după o evaluare amănunțită, și au recomandat să rămână sub supraveghere medicală permanentă la Castelul Balmoral din Scoția.

Ajunsă la vârsta de 96 de ani, Regina Elisabeta a fost cea mai longevivă regină a Marii Britanii şi cel mai în vârstă monarh din lume. A urcat pe tron la 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea. A moștenit un regat care încă nu-şi revenise pe deplin de pe urma ravagiilor produse de Al Doilea Război Mondial şi a colaborat cu Winston Churchill, prim-ministrul ţării la acea vreme.

Comment here