Ultima Ora

20:38 Farmec Cluj Napoca a început PRODUCŢIA de produse igienizante

Producătorul român de cosmetice Farmec din Cluj Napoca a anunţat că a început vineri producţia a două noi produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%, pentru distribuţie, având prioritate instituţiile publice.

”Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, începe de astăzi producţia a două noi produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%: Loţiunea igienizantă pentru mâini şi Gelul de igienizare pentru mâini. Produsele acţionează rapid, fiind o măsură practică şi eficientă pentru apărarea sănătăţii. Acestea vin în completarea portofoliului actual, care cuprinde alte două tipuri de produse pentru igiena mâinilor şi a suprafeţelor: Săpun Lichid Spumă Antibacterian Gerovital Pure şi Nufăr Dezinfectant Universal”, arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Pentru distribuirea acestor produse igienizante – realizate în regim de urgenţă cu resursele existente – vor fi prioritizate solicitările pentru consumul colectiv, respectiv din partea instituţiilor publice, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus Covid-19. Apoi, în funcţie de stocuri, produsele vor fi distribuite şi către canalele de vânzare pentru consumatorii finali, spun reprezentanţii companiei.

”Farmec se află în dialog permanent cu autorităţile pentru obţinerea tuturor aprobărilor şi, de asemenea, cu furnizorii de materii prime, respectiv de ambalaje în vederea livrărilor şi susţinerii pentru producţia de biocide în regim de urgenţă” se arată în comunicat.

Compania Farmec precizează că va continua cercetarea şi dezvoltarea unor noi dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe.

”Săptămâna aceasta, au fost trimise mostre în laboratoare externe acreditate pentru testări, care vor dura între 4 şi 5 săptămâni. Perioada de testare a eficacităţii este condiţionată de timpii de acţiune necesari evaluării acţiunii virucide, bactericide şi fungicide. Ulterior, aceste produse vor fi supuse spre avizare Comisiei de Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii. În acest moment, prioritatea numărul 1 a companiei Farmec este cercetarea şi dezvoltarea producţiei de biocide, folosindu-şi toate resursele pentru o soluţionare eficientă şi responsabilă în beneficiul sănătăţii publice”, mai informează compania.

Aprobările de producţie au fost obţinute în această săptămână.

”Demararea în regim de urgenţă a producţiei celor două igienizante a fost posibilă datorită implicării ministrului Virgil Popescu. Farmec SA a obţinut în cursul acestei săptămâni aprobările pentru producţie, după discuţiile avute la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri”, scrie Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pe contul de Facebook.

Produsele vor fi furnizate, cu prioritate instituţiilor publice care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului coronavirus.

”În acest moment, prioritatea numărul 1 a companiei Farmec este cercetarea şi dezvoltarea producţiei de biocide, folosindu-şi toate resursele pentru o soluţionare eficientă şi responsabilă în beneficiul sănătăţii publice”, precizează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Farmec şi-a început activitatea în urmă cu peste 120 de ani. În prezent produce peste 400 de produse cosmetice. Farmec SA Cluj-Napoca este cel mai mare producător de cosmetice cu capital 100% românesc şi comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 ţări.

Reţeaua de magazine de brand deţinute de Farmec cuprinde opt magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara, 20 magazine Gerovital care se găsesc în Cluj-Napoca, Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Suceava, Iaşi, Piatra Neamţ, Galaţi, Oradea, Sibiu şi Râmnicu Vâlcea şi două magazine Gerovital deschise prin sistemul de franciză, la Bacău şi Piteşti.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here