Ultima Ora

20:37 CNSU: Cursuri cu prezenţă fizică, în funcţie de rata de ocupare judeţeană a paturilor COVID

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, joi, o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online. Școlile nu vor mai funcționa în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

Astfel, prin HCNSU nr.3/2022 s-a aprobat abilitarea Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19.

Mai precis, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%. Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

Comment here