Ultima Ora

20:35 Iohannis, despre schimbarea directorilor de şcoli: Ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la schimbarea directorilor de şcoli, că acţiunea nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educaţiei şi că „ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală”. Şeful statului a adăugat că atunci când vor avea loc primele concursuri pentru aceste funcţii va urmări cum se respectă principiul meritocraţiei.

Iohannis a fost întrebat, în conferinţa de presă de marţi, despre schimbarea unor directori de şcoli. El a afirmat că este o acţiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educaţiei, ştiut fiind faptul că mandatele multor directori de şcoli se terminau în 9 ianuarie, menţionând că pentru unii dintre ei mandatele au fost prelungite.

„Cred că vom putea vorbi de o Românie normală şi Românie educată abia după ce terminăm cu această pandemie, organizăm concursuri ca la carte şi atunci vom intra în normalitate. Ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală, ori s-au prelungit mandatele, ori s-au dat mandate noi pentru câteva luni de zile”, a spus Iohannis.

El a adăugat că atunci când vor avea loc primele concursuri va urmări “cu foarte mare atenţie cum se respectă principiul meritocraţiei în aceste chestiuni”.

Comment here