Ultima Ora

20:34 Zeci de flacoane de anticorpi monoclonali, primite de SJU Târgu-Jiu

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a primit, miercuri, de la Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Gorj, 60 de flacoane de anticorpi monoclonali. Pe stocul SJU Târgu-Jiu mai sunt încă 14 flacoane în afara celor primite. Medicația ajută pacienții infectați și care sunt la debutul bolii să nu dezvolte forme severe.

Terapia cu anticorpi monoclonali a fost administrată pentru prima dată la SJU pe data de 22 octombrie 2021, la secția de Boli Infecțioase. Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 58 de ani și a întrunit criteriile prevăzute de către specialiștii comisiei de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății pentru a beneficia de aceste antivirale. Pacientul a efectuat, în trecut, un dublu transplant renal, avea o formă ușoară spre medie de COVID-19, a venit cu o saturație bună de oxigen. În prezent, pacientul se simte foarte bine și a fost externat.

De terapia cu anticorpi monoclonali a mai beneficiat și o pacientă în vârstă de 48 de ani, cu infarct recent în antecedentele medicale, tromboze repetate, probleme cardiace și obezitate. De asemenea, terapia cu anticorpi monoclonali a mai fost administrată unui pacient în vârstă de 76 de ani, cu probleme cardiace, un infarct miorcadic în trecutul său medical, stenturi la inimă etc. Gorjeanul se află încă internat la Secția Boli Infecțioase.

Comment here