Ultima Ora

20:33 Actriţa Tamara Buciuceanu A MURIT. Viorica Dăncilă, mesaj de condoleanţe

Tamara Buciuceanu-Botez a murit, marţi, la Spitalul Elias din Capitală. Actriţa a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie, iar în ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase.

„Spitalul Elias anunţă cu regret dispariţia unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii Spitalului Elias.

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din Bucureşti, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatrul dramatic, teatrul de revistă, operetă, televiziune şi film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos. În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Viorica Dăncilă a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe familiei Tamarei Buciuceanu Botez, precizând că aceasta a fost o mare actriţă, o adevărată valoare a filmului şi a teatrului românesc.

„În încheiere vreau să transmit sincere condoleanţe familiei Tamarei Buciuceanu Botez. M-a întristat profund vestea plecării dintre noi a marii actriţe, o adevărată valoare a filmului şi a teatrului românesc. Ne rămân rolurile memorabile şi prestaţiile sale impresionante, mărturie a unei vieţi închinate artei. Dumnezeu să o odihnească în pace!” a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută, marţi, la sediul PSD.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here