Ultima Ora

20:31 TRAGEDIE! 10 pacienţi cu COVID, decedaţi în urma incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

ACTUALIZARE: Zece pacienți au decedat, iar șapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul care s-a aruncat în flăcări care să salveze pacienții, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț.

Opt pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, a declarat la Digi24 ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Un medic a suferit arsuri extinse. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că bilanțul a crescut la 8 decese, iar medicul a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, iar pe membre are arsuri de gradul IV. Secția ATI este pentru pacienți COVID, iar un scurtcircuit ar părea să fie cauza incendiului, a spus ministrul Sănătății.

Recent, în secția ATI se făcuseră reamenajări pentru a face loc pacienților. Incendiul a pornit într-un singur salon și ulterior s-a extins. Potrivit unor martori oculari, s-ar fi produs mai întâi o explozie. 

Cei decedați erau bolnavi de coronavirus și erau intubați la Terapie Intensivă. În secție se aflau în total 16 pacienți. Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. O celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului de Interne.

Comment here