Ultima Ora

20:28 REACŢIA Ungariei după atacul lui Iohannis

Ministrul ungar de Externe, Szijjarto Peter, a reacționenat după declarațiile dure ale președintelui Klaus Iohannis amintindu-i că maghiarii din Transilvania, în marea lor majoritate, l-au votat la prezidențiale.

„Noi suntem interesați să menținem relații bune cu România întrucât suntem parteneri economici importanți. Dar și maghiarii care trăiesc în Transilvania și Secuime au interesul ca cele două state să aibă o relație normală. Din păcate, în ultimele zile, reprezentanți ai statului român, unul după celălalt, au făcut declarații care îngreunează în mod expres menținerea bunelor relații de vecinătate. Astăzi, președintele României a făcut o declarație în mod expres necivilizată și propice pentru incitarea la ură. Dlui Iohannis trebuie să-i fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor din Ardeal și Secuime l-au votat la alegerile prezidențiale. Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De aceea cererea, mesajul și apelul nostru către președintele României este simplu: Mai mult respect pentru maghiari”, a spus Szijjarto Peter, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând partidul că vrea “să dea Ardealul ungurilor” și spunând că este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here