Ultima Ora

20:28 Jumătate din țările lumii au cerut, deja, ÎMPRUMUTURI de la FMI

Peste 100 de țări, jumătate din statele de pe glob, au solicitat până acum asistență de urgență, pentru a face crizei financiare declanșată de pandmie, a anunțat Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, la o întâlnire a miniștrilor finanțelor din G20 și guvernatorilor de bănci centrale, conform Mediafax.

Georgieva a spus că FMI este gata să-și folosească toate instumentele și „puterea de foc” de 1.000 de miliarde de dolari a capacității de creditare, menționând că, până în prezent, 10 țări au primit finanțare de urgență, iar jumătate din celelalte țări ar trebui să primească sumele solicitate până la sfârșitul lunii aprilie. Comentariile directorului FMI vin după ce fondul a emis un avertisment puternic că economia globală este pe cale să înregistreze declinul cel mai profund din anii 1930, iar guvernele și oficialii din domeniul sănătății trebuie să lucreze împreună pentru a preveni amplificarea răului.

Șefa FMI a spus că „totul este pe masă în ceea ce privește măsurile pe care le putem lua”, și a încurajat băncile centrale să „cheltuiască cât pot”. „Dar păstrați chitanțele”, a adăugat ea. „Nu dorim ca responsabilitatea și transparența fie ignorate în această criză.”

Într-un interviu acordat CNBC, șeful FMI a recunoscut că fondul are reputația de a impune condiții stricte țărilor care solicită credite. Dar, de această dată, „cerem doar un singur lucru: vă rugăm să vă plătiți medicii și asistentele, asigurați-vă că sistemele dvs. de sănătate funcționează și că persoanele vulnerabile sunt protejate”, a spus Georgieva.

FMI a declarat, marți, că se așteaptă ca PIB-ul global să se contracte cu 3% în 2020, o recesiune mult mai dură decât cea care a urmat crizei financiare globale din 2008 și o inversare de 180 de grade a prognozei sale anterioare în ianuarie, când se aștepta la o creștere de 3,3% în acest an. Fondul a spus că există riscul ca recesiunea să se extindă în 2021, dacă factorii de decizie nu reușesc să coordoneze un răspuns global la amenințarea virusului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here