Ultima Ora

20:28 A MURIT Decebal Traian Remeş

Decebal Traian Remeș, fost ministru al Finanțelor și Agriculturii, a murit, la vârsta de 70 de ani. El fusese internat, în urmă cu o săptămână, în Spitalul Baia Mare. Fostul ministru a murit vineri seara, acasă, în Baia Mare, după ce, joi, familia a cerut externarea.

Decebal Traian Remeș a fost implicat într-un scandal de luare de mită, alături de fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureșan, acuzat fiind că ar fi primit un plic cu 15.000 de dolari de la un om de afaceri, pentru facilitarea obținerii unor contracte. Televiziunea publică a difuzat, pe 10 octombrie 2007, o înregistrare video a tranzacției. Jurnaliștii de la TVR au anunțat că mai există două înregistrări audio ale unor convorbiri telefonice, pe care Mureșan le-a avut cu omul de afaceri și cu Remeș.

În urma scandalului, Remeș a demisionat din poziția de ministru al Agriculturii. În martie 2008, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală împotriva sa, iar în iunie a fost trimis în judecată sub acuzația de „trafic de influență”, pentru favorizarea unei firme la câștigarea unei licitații, în schimbul unui autoturism de lux, a unor produse alimentare și a 15.000 de euro. Pe 14 februarie 2012 a fost condamnat, împreună cu Ioan Avram Mureșan, la 3 ani de închisoare cu executare fiecare. Decizia a fost contestată, dar a fost confirmată pe 25 februarie 2012 de ÎCCJ. Pe 11 februarie 2014 a fost eliberat condiționat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here