Stirile ZileiTârgu-Jiu

2021, declarat ”Anul TUDOR VLADIMIRESCU”

Ședință festivă a Consiliului Județean Gorj, luni, cu ocazia împliniri a 155 de ani de la înființarea instituției.

Pe 26 octombrie 1864 a avut loc, la Târgu-Jiu, prima ședință a Consiliului Județean, cu un număr restrâns de membri și condusă, la acea vreme, de prefect. Luni, autoritățile au marcat momentul, printr-o ședință festivă, o expoziție de fotografie veche în holul Prefecturii Gorj și lansare de carte.   

Primul punct din ordinea de zi a ședinței festive, a fost declararea anului 2021 ca fiind ”Anul  Tudor Vladimirescu”. Se vor împlini 200 de ani de la Revoluția lui Tudor.

Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliul Județean Gorj

Pentru a marca așa  cum se cuvine împlinirea a 200 de ani de la Revoluția  lui Tudor Vladimirescu, autoritățile județene au în plan realizarea mai multor investiții: reabilitarea monumentului din comuna Padeș și a statuilor lui Tudor de la Târgu-Jiu, Țânțăreni și Baia de Fier, precum și modernizarea mai multor drumuri județene. Se ia în calcul și amenajarea unui muzeu în incinta Casei Moangă din Târgu-Jiu. La intrările în județ ar putea fi puse panouri cu mesajul ”Bine ați venit în județul lui Tudor Vladimirescu”, a mai anunțat Gheorghe Nichifor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here