Ultima Ora

20:19 Proiect de lege pentru Gorj, aviz pozitiv în Comisia de Sănătate

Deputatul Radu Miruţă anunţă că proiectul de lege privind întoarcerea în judeţ a 15% din banii plătiţi de Complexul Energetic Oltenia pe certificatele de carbon, pentru construirea unui nou spital, a primit, luni, aviz pozitiv în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor.

„Proiectul de lege pe care l-am inițiat în vară, PLX 436/2022, cu privire la întoarcerea a 15% din banii plătiți pentru certificatele de carbon în județele din care au fost plătiți, pentru un spital nou, a primit astăzi aviz pozitiv la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților unde am mers să îl susțin! Războiul este lung, mai sunt comisii care trebuie sa se pronunțe, însă este un pas. Dacă acest proiect inițiat ar fi astăzi lege, dacă politicienii din Gorj ar face front comun și s-ar lupta fiecare când este vorba de interesele județului, doar în acest an Gorjului i-ar reveni 22,5 milioane de euro, pentru a construi un spital de la zero, care costă 65 de milioane de euro (construire+dotare). Bani ce ar veni la Consiliul Județean Gorj” afirmă liderul USR Gorj.

Miruţă susţine că, în trei ani, Gorjul ar putea avea un spital nou şi crede că ar trebui pusă presiune pe mediul politic pentru un astfel de obiectiv.

Comments (1)

Comment here