Ultima Ora

20:11 Dacian Cioloş, noul preşedinte USR-PLUS

Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR-PLUS, cu 19.603 voturi (50,9%) față de 18.908 voturi (49,1%) pe care le-a obținut contracandidatul său, Dan Barna. Voturile membrilor USR-PLUS în turul al doilea au fost exprimate online.

Dacian Cioloș și Dan Barna s-au confruntat, în ultima săptămână, în turul al doilea al alegerilor interne, după ce, în primul tur, niciunul dintre cei trei candidați nu au obținut 50% plus 1 din voturi. Cel de-al treilea candidat a fost Irinel Darău, care a obținut 10% din voturi.

Un număr de 1.200 de delegaţi din întreaga ţară vor fi prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, pentru Congresul USR-PLUS, în cadrul căruia va fi stabilită componenţa noului Birou Naţional şi va fi validat noul preşedinte al formaţiunii. Evenimentul se va desfăşura la Romexpo, dar având în vedere contextul pandemic, în sală se vor afla maximum 150 de persoane simultan. Delegaţii care îşi vor exprima opţiunea privind componenţa noului Birou Naţional au fost împărţiţi pe fluxuri orare, pentru a-şi exercita votul. La congres este permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate. Întregul eveniment va fi transmis live pe Facebook şi Youtube.

Dacian Cioloș a declarat vineri, la DigiFM, că obiectivul lui este ca USR-PLUS să câștige alegerile prezidențiale, în 2024.

„În 2024 trebuie să avem candidatul cel mai bine plasat. (…) Pentru mine obiectivul, în 2024, este să câștigăm alegerile prezidențiale. Eu cred că este foarte posibil lucrul acesta și, atunci, evident trebuie să alegi candidatul cel mai bine plasat să atingă obiectivul ăsta, să atragă nu doar susținerea votanților USR-PLUS, dar să dea încredere unei părți cât mai mari din alegătorii cetățeni români și atunci, evident, că trebuie să alegem un om cu profilul cel mai bun, fie că e sau nu președinte (președintele partidului – n.r.)”, a spus Dacian Cioloș.

Comment here