Minerit și EnergieStirile ZileiTurceni

Probleme mari la SE Turceni. Lider: Nu se poate menține niciun grup în funcțiune

Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, cere conducerii Complexului Energetic Oltenia să facă, urgent, o analiză a personalului din unitate, pentru ca viața angajaților să nu fie pusă în pericol.

Termocentrala Turceni a rămas cu doar 400 de salariați, după ce alţi peste 300 s-au pensionat, în ultimele luni, în baza Legii nr.197/2021.

„Menționăm că, prin nefuncționarea cu cel puțin un grup energetic la SE Turceni, se pune în pericol Sistemul Energetic Național. Pentru a funcționa în condiții de siguranță și a nu pune viața salariaților în pericol, Sindicatul Energia Turceni face următoarele propuneri: 1. Redistribuirea de personal din cadrul CEO SA; 2. Angajarea din cadrul MINPREST sau din sursă externă; 3. Reangajarea personalului cu experiență” se arată în adresa semnată de Eugen Iovan.

Comments (2)

 1. Pentru un tablotar trebuie sa ai la dispozitie cel putin 7-8 ani pentru formare ,sa stie carte bine și să stea bine cu nervii , cu capul!
  Sa le explice politrucilor astora asta inainte de a face unul vreo manevra gresita cu hidrogenul pentru racirea generatoarelor că poate avem vreo catastrofa pe aici!

 2. Poti sa angajezi 50.000 , daca nu ai oameni care să stie meserie nu faci nimic!
  Tot ce au angajat in ultima perioada nu pot suplini specialistii care pleaca!
  Pot sa angajeze tot Gorjul, in cateva luni dupa ce o sa plece 60-70% din oameni, se vor uita la grupurile energetice că nu vor sti ce sa le faca , sa le opereze sau sa le repare!
  Asta in cel mai fericit caz ,daca nu se va intampla vreo tragedie generata de vreo manevra gresita , reparatie proasta!
  Nu mai e mult…

Comment here