Ultima Ora

20:09 Amendă record, primită de un gorjean din partea judecătorilor

Un gorjean a primit o amendă penală record de 131.000 de lei din partea judecătorilor. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru că ar fi încercat să plătească mai puține taxe la stat pentru firma pe care o conducea, dar, în cele din urmă, a sfârșit prin a fi condamnat.

Inculpatul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției  cu structura centrală a DIICOT, iar acum Tribunalul Gorj a validat pedeapsa stabilită de anchetatori.

 „Condamnă inculpatul CONSTANTINESCU GABRIEL cu antecedente penale, la: – 225 zile-amendă, stabilind cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la 500 de lei respectiv 112.500 lei pentru săvârşirea infracțiunii de asociere în vederea săvârșirii infracțiunii de stabilire cu rea-credință de către contribuabil a taxelor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursare de la bugetul de stat. (…)Condamnă acelaşi inculpat la: – 111 zile-amendă, stabilind cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la 500 de lei, respectiv 55.500 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la infracțiunea de stabilire cu rea-credință de către contribuabil a taxelor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursare de la bugetul de stat(…)Contopeşte pedepsele stabilite de 225 zile-amendă și 111 zile-amendă, în pedeapsa cea mai grea de 225 zile-amendă, la care se adaugă un spor de 37 zile-amendă (1/3 din cealaltă pedeapsă), inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 131.000 lei amendă penală”, a decis instanța de judecată, pedeapsa nefiind una definitivă.

Judecătorii au mai stabilit ca pentru o perioadă de 5 ani inculpatul să nu poată fi director general pentru o societate comercială.

Comment here