Ultima Ora

20:07 Virgil Popescu, acuze voalate la adresa Tinmar

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, intervine în scandalul momentului din Energie, și anume intenția furnizorului Tinmar Energy de a renunța la o parte dintre clienții cu prețuri plafonate. Aduce, voalat însă, alte acuzații, și cere ANRE să facă verificări.

“Conform legii energiei electrice și a gazelor naturale, furnizorii au obligația să asigure, cu prioritate, la cele mai mici preturi, furnizarea energiei electrice la cele mai bune prețuri pentru clienții casnici din portofoliu. Sper să nu fie adevărate zvonurile potrivit cărora acest jucător ar fi vândut atât energia produsă, cât și cea achiționată la preț mic, în PZU prin diverse firme de trading, pentru a alimenta specula, în loc ca ea să fie furnizată clienților aflați sub contract. Mă aștept ca ANRE să facă lumină în acest caz”, a declarat Virgil Popescu pentru e-nergia.ro.

Tinmar Energy, cea mai mare companie antreprenorială din energie, deținută de omul de afaceri Augustin Oancea, și-a anunțat săptămâna trecută unii clienți non-casnici, care au prețul plafonat că nu le mai poate asigura funizarea de energie electrică începând cu 16 septembrie și i-a trimis la furnizorul de ultimă instanță. Luni, ANRE a comunicat că derulează un control la Tinmar, pentru a verifica atât achizițiile de energie, cât și respectarea obligației de a nu denunța contractele.

Tinmar este furnizor de energie electrică și gaze, cu 1.464 de clienți non-casnici și 3.101 de clienți casnici, pe partea de energie electrică, la acest moment, conform ANRE. Compania este însă și producător de energie din surse regenerabile și are în portofoliu circa 75 MW instalați în fotovoltaic.

Tinmar Energy a fost anunţat drept partenerul CE Oltenia în patru proiecte de parcuri fotovoltaice, cu o putere instalată cumulată de 286 de MW, precum și în construirea unui bloc de 475 MW pe gaz natural la SE Turceni. 

Comment here