Ultima Ora

20:07 Profesorul gorjean care a păcălit sute de tineri cu excursii, condamnat

Profesorul de Istorie Iulian Nicolae Ghinoiu a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Târgu-Jiu la 3 ani de închisoare pentru înşelăciune, anunţă pandurul.ro. Acesta este acuzat că a păcălit sute de persoane cu vacanţe şi excursii. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Pedeapsa nu este cu executare, fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 4 ani.

Cazul a ajuns în atenția publicului în luna iunie 2019, când aproximativ 150 de copii şi tineri s-au trezit abandonaţi pe aeroporturi din Japonia sau Italia, fiind nevoiţi să doarmă pe jos şi să se descurce singuri. Până la urmă, autorităţile au intervenit şi tinerii au reuşit să ajungă acasă.

„În baza art. 244 alin. 1 și 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (316 acte materiale) și cu aplic. art. 396 alin. 10 Cod pr. pen., condamnă inculpatul G.N. la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune în variantă agravată și în formă continuată. În baza (…) înlătură din conținutul constitutiv al infracțiunii deduse judecății 10 acte materiale, corespunzătoare faptelor în privința cărora a intervenit împăcarea cu persoanele vătămate. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare pe un termen de supraveghere de 4 ani de la data rămânerii definitive a prezentei, stabilit şi calculat potrivit art. 92 Cod penal”, se arată în sentința instanţei de la Târgu-Jiu.

Iulian Nicolae Ghinoiu a organizat excursii pentru sute de elevi în diferite ţări din lume, dar mulţi s-au trezit că nu au bilete de avion ori că nu există condiţiile pentru care plătiseră. Părinţii şi elevii din mai multe locuri din ţară au fost atraşi de preţurile mici pentru a merge tabere în destinaţii atractive din străinătate, care erau organizate de Asociaţia Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. 

Conform anchetatorilor, peste 300 de tineri au fost înşelaţi de organizaţia condusă de profesorul gorjean, suma încasată fiind de peste 150.000 de euro. 

Comment here